Nieuw schooljaar, nieuwe ontmoetingen

Foto 11-02-15 15 58 28In Den Haag draaien we nu in het cultuurmenu mee met lessen voor groep 7. Het is even overschakelen na vier jaar groep 6, maar ontzettend leuk om weer nieuwe dingen met de leerlingen aan te pakken.

Voor Kunstgebouw sta ik sinds de zomer in twee hoedanigheden voor de klas, waar dan nu docenten in zitten. Opnieuw mag ik samen met Karin Kievit in de ICC-cursussen lesgeven (de les over competenties en budgettering, en die over het schrijven van het beleidsplan). Dit jaar zijn we bij Kunstgebouw ook van start gegaan met het professionaliseringstraject Cultuurloper. Daarbij coach ik de deelnemende scholen hoe zij cultuureducatie kunnen verankeren in het onderwijs op hun school.

En in Breda begint het werk aan de volgende Open Monumentendagen alweer langzaamaan. En her en der is er redactiewerk in te passen. Kortom: het gaat goed met Communique, dat volgend jaar zijn 12,5 jarig bestaan viert!