De horizon verbreden

20140325_082732990_iOSDit voorjaar diende deze uitspraak zich zowel letterlijk als figuurlijk aan. Na vele jaren lesgeven, rondleiden, tentoonstellingen maken, communicatie(beleids)plannen schrijven en allerlei activiteiten organiseren, kon ik in maart weer eens heerlijk zelf opgraven met het team van tell Ubu Sarbut in Jordanië. Exact 30 jaar na het begin van mijn studie kan ik maar één ding zeggen: het is nog steeds ware liefde.

Daarnaast deed zich de mogelijkheid voor om als gastdocent les te geven in de ICC-cursus van Kunstgebouw. Deze cursus leidt basisschooldocenten op tot interne cultuurcoördinator. Deze horizonverbreding was niet alleen ontzettend leuk, maar absoluut ook nuttig waar het ging om de huidige stand van zaken van de inhoud en geldstromen rond cultuureducatie.

En met heel veel plezier blijf ik bij de gemeente Den Haag actief als docent archeologie in het cultuurmenu en bij andere activiteiten. We zijn al weer hard bezig met de voorbereidingen van het seizoen 2014/2015. Daarin gaan we verschuiven van groep 6 naar groep 7. Ook hebben we met de menu-collega’s hard gewerkt aan doorgaande leerlijnen.

20140325_062339966_iOS