Organisatie

Organisatie is een vast onderdeel van communicatiewerk. Daarom zijn ook bij alle andere tabbladen voorbeelden hiervan terug te vinden. Op deze pagina staan voorbeelden van evenementen / gelegenheden waarbij Communique specifiek is gevraagd voor de organisatie. Aandacht voor de kleine details en vakkennis zorgen ervoor dat u het beste kunt halen uit uw persbijeenkomst, evenement of congres.

1178
Lezingen en signeersessies na de presentatie van het boek Rome aan de Noordzee: burgers en barbaren te Velsen (2016)

Uiteraard begonnen de lezingen en signeersessies rond het boek Rome aan de Noordzee: burgers en barbaren te Velsen in de provincie waar het allemaal om draait: Noord-Holland. Op zaterdag 21 mei was Arjen Bosman te gast op twee locaties: in de ArcheoHotspot Amsterdam en in de centrale bibliotheek van Velsen.

Op zaterdag 28 mei vond er een lezingendag plaats in Hoorn, georganiseerd door Livius Onderwijs, over de Romeinen in Noord-Holland. De dag werd verzorgd door gezamenlijke auteurs van De rand van het rijk: Jona Lendering en Arjen Bosman.

Op zaterdag 4 juni was Arjen vervolgens te gast in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. In het museum was t/m 25 september de tentoonstelling Romeinse Kust te zien, waar Velsen deel van uitmaakt.

De tourcaravan deed vervolgens een aantal markten in de regio aan: op 5 augustus was de jaarmarkt in Santpoort aan de beurt. Het boek is hier succesvol gesigneerd en verkocht. De volgende stops waren: op 24 september 2016 de jaarmarkt in Oud-Velsen en op 8 oktober 2016 de Jaarmarkt rond de Naaldkerk in Santpoord-Noord.

(zie ook www.militarylegacy.nl voor de persberichten, foto’s en meer informatie over het boek)

 

 

20150912-_DSC5211Open Monumentendag Breda (2013 – 2015)

Onder de vleugels van bureau Marbles meegewerkt aan de Open Monumentendagen: zakelijke teksten en verhalen geschreven voor de website, verkorte versies voor het drukwerk (de jaarlijkse uitklapbare kaart), bijhouden Facebook en Twitter, maken persbestand, schrijven persberichten, en op de dagen zelf meewerken aan rondleiden e.d.

 

IMG_0521Organisatie Reuvensdagen 2012 (Ede)
Samen met congresbureau Marbles uit Amsterdam verzorgde Communique dit jaar de locatiezaken voor de Reuvensdagen, het jaarlijkse tweedaagse archeologencongres. Meer dan 600 deelnemers bezochten het congres, dat voor het eerst ‘op eigen benen’  stond na het opheffen van Erfgoed Nederland.

Takenpakket: zaalinrichting, techniek, logistiek, catering, informatiemarkt, foldertafel, posterpresentatie. Extra: maken van vlaggen, banners en kathederborden.

 

Detacheren gastheren en -vrouwen voor congressen
I.s.m. bureau Marbles staat op elk cultureel congres een gemotiveerde en met de materie bekend zijnde ploeg mensen klaar.

2010: archeologiesymposium Veldhoven, Stuccongres, 2011:  Duurzaamheidscongres, 2012: Metselwerkcongres, 2013: symposium Behoud van Binnen.